Hans Jørgen Langeland

Hans Jørgen Langeland

Assosiert partner

Hans Jørgen Langeland er spesialisert innen handelsrett. Han har omfattende erfaring med rådgivning og tvisteløsning fra handelsrettsforhold som franchiseavtaler, JVer, leverandøravtaler, distribusjonsavtaler og agentavtaler.

Blant retail-bransjene Langeland har jobbet særlig mye med er dagligvarer, forbrukerelektronikk, byggevarer, biler, og klær. Han har også bistått innenfor flere tjenestebaserte bransjer, som hotell- og serveringsvirksomheter.

Langeland har de senere år bistått en rekke retail-aktører i forbindelse med e-handelsoppsett, blant annet med utvikling av kontraktsmodeller og tilpasning til forbrukerregulatoriske regler.

Han har også betydelig erfaring fra ulike industrier, blant annet innenfor produksjon av varer, tilvirkning av industrielle maskiner, gjenvinning og råvarer.

Langeland har bred internasjonal erfaring, og bistår jevnlig klienter med handelsrettslig rådgivning og tvisteløsning i fremmede jurisdiksjoner. I perioden fra 2013-2016 jobbet Langeland som advokat i Asia, der han var stasjonert ved Wikborg Reins Shanghai kontor.

Bakgrunn

Assosiert partner, CLP (2022-)
Specialist Counsel, Wikborg Rein Oslo (2019-2022)
Senioradvokat, Wikborg Rein Oslo (2016-2019)
Fast advokat/senioradvokat, Wikborg Rein Shanghai (2013-2016)
Fast advokat, Wikborg Rein Oslo (2011-2013)
Jurist/advokatfullmektig/fast advokat, Norwegian Claims Link AS (2007-2010)

Utdannelse

Cand.jur., Universitetet i Oslo (2006)
Faculty of law, University of Calgary (2003)

Annet

Styreleder Nordic Trade Law Forum