Hans Jørgen Langeland

Hans Jørgen LangelandAssociate Partner

Hans Jørgen Langeland er spesialisert innen handelsrett og retail.

Han har omfattende erfaring med rådgivning og tvisteløsning i handelsforhold som franchise, JVer, leverandør-, distribusjon- og agentforhold.

Langeland bistår en rekke norske og internasjonale B2C-aktører, blant annet med kontraktsrådgivning og forhandlinger, rådgivning om forbrukerregulatoriske regler, markedsføringsrett, konkurranserettsregler og GDPR.

Han har de senere årene bistått B2C-aktører med et bredt spekter juridiske forhold rundt e-handelsoppsett og innovative produkter og tjenester.

Blant retail-bransjene Langeland har jobbet særlig mye med er dagligvarer, forbrukerelektronikk, byggevarer, møbler, biler, og klær. Han bistår også klienter innenfor tjenestebaserte bransjer, som hotell- og serveringsvirksomheter.

Langeland har også lang erfaring med å bistå klienter innenfor ulike industrier, blant annet innenfor produksjon av varer, tilvirkning av industrielle maskiner, gjenvinning og råvarer.

Langeland har bred internasjonal erfaring, og har blant annet jobbet i flere år som advokat i Kina. Han bistår jevnlig klienter med rådgivning og tvisteløsning i fremmede jurisdiksjoner, både i forbindelse med internasjonal produksjon/sourcing av varer og etablering i utenlandske markeder.

Bakgrunn

Associate Partner, CLP (2022-)
Specialist Counsel, Wikborg Rein Oslo (2019-2022)
Senioradvokat, Wikborg Rein Oslo (2016-2019)
Fast advokat/senioradvokat, Wikborg Rein Shanghai (2013-2016)
Fast advokat, Wikborg Rein Oslo (2011-2013)
Jurist/advokatfullmektig/fast advokat, Norwegian Claims Link AS (2007-2010)

Utdannelse

Cand.jur., Universitetet i Oslo (2006)
Faculty of law, University of Calgary (2003)

Annet

Styreleder Nordic Trade Law Forum